Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Καταγγελίες για παράνομη δράση Ιταλών Κυνηγών στην Ήπειρο!!!

Έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κυνηγετικά Νέα» σύμφωνα με το οποίο οι «κυνηγότοποι» και τα θηράματα της Ηπείρου έχουν αρχίσει να πωλούνται σε Ιταλούς κυνηγούς, τους οποίους οργανωμένα προσελκύουν προς τη χώρα μας επαγγελματικές ομάδες ντόπιων από την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα και άλλες περιοχές της Ηπείρου, που δραστηριοποιούνται πλέον επαγγελματικά, με τον κυνηγετικό τουρισμό. 

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πρέβεζας Φώτης Μπάκας, παρακολουθώντας και ο ίδιος τα ρεπορτάζ, υπογραμμίζει ότι μέχρι στιγμής στον Κυνηγετικό σύλλογο το μόνο περιστατικό που έχει καταγραφεί και για το οποίο έχουν μάλιστα ασκηθεί ποινικές διώξεις είναι μια σύλληψη ενός Έλληνα που είχε στην κατοχή του παράνομα 7 ωδικά πτηνά. «Καμία άλλη καταγγελία ή συγκεκριμένο περαστικό δεν έχει φτάσει προς εμάς” συνεχίζει ο κ. Μπάκας καλώντας κάθε κυνηγό ή οποιοδήποτε πολίτη διαπιστώσει κάποια ύποπτη κίνηση να επικοινωνήσει με τον σύλλογο ή με τις αρμόδιες αρχές. 

Να σημειωθεί ότι οι υπήκοοι της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης έχουν δικαίωμα να κυνηγούν σε άλλες χώρες ακολουθώντας τους νόμους που ισχύουν σε αυτές οπότε η έλευση των Ιταλών και όποιων άλλων κυνηγών στην χώρα μας είναι νόμιμη , ωστόσο η όποια παράνομη δράση κάποιων μπορεί μόνο να παταχθεί μόνο με την σύλληψη των παραβατών.

ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...