Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Η νέα ρυθμιστική για το κυνήγι 2014-2015

ΑΡΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Με το δικαίωμα θήρευσης ενός επιπλέον αγριόχοιρου ανά ομάδα, αλλά και το άνοιγμα τριών νέων περιοχών, χαρακτηρισμένες ως ΖΕΠ, στους κυνηγούς εκδόθηκε και εφέτος η ετήσια ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι από την Ειδική Γραμματεία Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η απόφαση αναμένεται να υπογραφεί σήμερα ή αύριο από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Ταγαρά.

Το πλέον θετικό στην εφετινή απόφαση είναι η διατήρηση των τελών έκδοσης και ανανέωσης των αδειών θήρας προς το Δημόσιο στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Έτσι, η ανανέωση της γενικής άδειας θα διαμορφωθεί και εφέτος γύρω στα 150 ευρώ (ανάλογα με τις έκτακτες εισφορές προς συλλόγους ή ομοσπονδίες, αλλά και το ασφάλιστρο), της περιφερειακής άδειας στα 120 ευρώ και της τοπικής άδειας περίπου στα 100 ευρώ.

Μάλιστα, οι άδειες εφέτος θα πρέπει να είναι κατά τι φθηνότερες, αφού καταργείται το χαρτόσημο ΟΓΑ, σύμφωνα με το νόμο για τους φόρους υπέρ τρίτων. Βέβαια, από την άλλη, υπάρχουν ομοσπονδίες που έχουν ήδη ανακοινώσει αύξηση στην έκτακτη εισφορά υπέρ θηροφυλακής.

Να διευκρινίσουμε ότι οι νέες περιοχές στις οποίες θα επιτρέπεται το κυνήγι την εφετινή χρονιά είναι αυτή του Γαλαξιδίου, το όρος Φαλακρό στη Δράμα και το όρος Ζήρεια στην Κορινθία.

Σε ό,τι αφορά το κυνήγι του αγριόχοιρου, από εφέτος σε ομάδες κυνηγών μέχρι 10 άτομα δίνεται το δικαίωμα θήρευσης πέντε αγριογούρουνων ανά ομάδα και έξοδο. Για το κυνήγι της νησιώτικης πέρδικας συνεχίζονται οι εξαιρέσεις για τη Μυτιλήνη, τη Λήμνο, τη Σάμο, την Ικαρία, τους Φούρνους και τη Χίο και, συγκεκριμένα, στο νομό Λέσβου επιτρέπεται το κυνήγι μόνο τις παρακάτω Κυριακές: 21/09, 28/09, 05/10, 12/10, 19/10, 26/10, 02/11 και 09/11.

Στους νομούς Σάμου και Χίου επιτρέπεται το κυνήγι της πέρδικας από 15 Σεπτεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου και μόνο τις ημέρες Τετάρτη – Σάββατο – Κυριακή. Στη Χίο, λόγω των πυρκαγιών του 2012, θα επιτρέπεται μόνο Σάββατο – Κυριακή.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr - enikos.gr
Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...