Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Χωρίς άδεια κυνηγίου οι ιδιοκτήτες κυνηγετικών σκύλων που δεν είναι τσιπαρισμένοι

Η Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων ανακοινώνει τα εξής :

Βάσει του Ν.4039/2012 παρ.1,4,5, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4235/2014, ΦΕΚ. Α32/11.2.2014, κάθε ιδιοκτήτης σκύλου υποχρεούται:
. Να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του ζώου του, καθώς και για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από τη γέννησή αυτού ή μέσα σε ένα μήνα από την εύρεση ή την απόκτησή του.
. Να τοποθετεί σε εμφανές σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλική κονκάρδα, η οποία παρέχεται από τους κτηνιάτρους κατά την πραγματοποίηση του απαραίτητου αντιλυσσικού εμβολιασμού του.
. Να φέρει μαζί του κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ή την οποιανδήποτε μετακίνησή του μαζί με το σκύλο του, ενημερωμένο το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριό του σκύλου.

Σε περίπτωση που ο σκύλος, ο οποίος χρησιμοποιείται στο κυνήγι δεν έχει σημανθεί σύμφωνα με την περίπτωση α΄ της παρ. 1 του Ν.4039/2012 (ως τροπ. και ισχύει) και δεν έχει εγγραφεί χειρόγραφα ή με την ετικέτα ταυτοποίησης ο αριθμός της σήμανσης στο βιβλιάριο υγείας ή στο διαβατήριο του ζώου, πέραν των λοιπών διοικητικών κυρώσεων (προστίμων) που προβλέπονται στο αρ. 21 του Ν. 4039/2012 (ως τροπ. και ισχύει), αφαιρείται η άδεια κυνηγιού από τον κυνηγό ιδιοκτήτη του, μέχρι να σημανθεί το συγκεκριμένο ζώο.
ΠΗΓΗ: zkoth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...