Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΦΩΤΟ:Ξεψύχησε ορφανό αρκουδάκι στο Ζαγόρι!!!

Tο μικρό αρκουδάκι ,έξω από το  Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων
Από φόλα ή από ασιτία;

Την Πέμπτη 29 Μαΐου, έκανε το γύρο του κόσμου το video που σας είχε παρουσιάσει το EpirusGate, σχετικά με την αναρρίχηση μιας αρκούδας με το μικρό της αρκουδάκι στους ασβεστολιθικούς πύργους του Ζαγορίου. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια εντελώς διαφορετική φωτογραφία,με θλιβερή κατάληξη, αφού το μικρό ακρουδάκι ηλικίας μόλις δύο (2) μηνών που βρέθηκε να περιφέρεται για σχεδόν μία εβδομάδα μόνο του,χωρίς τη μητέρα του κοντά στο χωριό Φραγκάδες Ζαγορίου, άφησε τελικά την τελευταία του πνοή, είτε από φόλα είτε από ασιτία, λίγο πριν φτάσει δίπλα του μεικτό κλιμάκιο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και του Δασαρχείου Ιωαννίνων. 

Όπως είπαν κάτοικοι της πειροχής στο μεικτό κλιμάκιο που κατέφτασε, το ακρουδάκι για περίπου μια εβδομάδα περιπλανιόταν στα βουνά και τις χαράδρες της περιοχής και όλοι θεώρησαν ότι κάου δίπλα του θα βρίσκεται και θα το επιτηρεί η μετέρα του. Όσο όμως περνούσαν οι μέρες η μητέρα του δεν φάνηκε ποτέ και τότε ειδοποίησαν τον Φορέα και το Δασαρχείο. Ήταν όμως αργά, αφού το άτυχο ζώο ψυχορραγούσε...Το άψυχο αρκουδάκι, μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, ώστε μετά από τις απαιτούμενες εργαστηριακές αναλύσεις να γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου του.Όπως τόνισε ο υπάλληλος του Δασαρχείου Νίκος Βρακότας έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα παρόμοιο περιστατικό.
Από την πλευρά του ο σύμβουλος διαχείρισης περιβάλλοντος του Εθνικού Πάρκου Θανάσης Κοράκης, τόνισε πως παρά την αναζήτηση που έγινε στην γύρω περιοχή δεν βρέθηκαν ίχνη της μητέρας αρκούδας,γεγονός που ενισχύει την πιθανότητα αυτή να έχει χάσει τη ζωή της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...