Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ο προεδρος της Ε'ΚΟΗ μιλαει για τον Αμβρακικο

Την αντίθεση τους στην υπουργική απόφαση, που υπέγραψε πριν από περίπου δυο εβδομάδες, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης με την οποία επιτρέπεται για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια το κυνήγι σε συγκεκριμένες -και οριοθετημένες περιοχές- του Αμβρακικού εκφράζουν δέκα περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου κ. Σκαματζούλα, ο οποίος ανέφερε ότι το κυνήγι ξεκίνησε να διενεργείται κανονικά με βάση την νομοθεσία, παρόλο που κάποιοι που δεν ανήκουν στην κυνηγετική ομάδα προσπάθησαν να αμαυρώσουν το κυνήγι, τους οποίους και συνέλαβαν οι θηροφύλακες.

Όπως ανέφερε,οι περισσότερες περιβαλλοντικές οργανώσεις είχαν συμφωνήσει με ορισμένες προϋποθέσεις να διενεργείται το κυνήγι στις ζώνες που ορίζει το υπουργείο. Οι προϋποθέσεις ήταν από την πλευρά τους να διαφυλάσσουν την νομιμότητα στην περιοχή και ήδη ξεκίνησαν τόσο με πλωτά μέσα, όσο και με διαγωνισμό για την πρόσληψη νέων θηροφυλάκων για άμεσα αποτελέσματα.

Αυτό που ισχυρίζονται οι περιβαλλοντικές οργανώσεις δεν βασίζεται επάνω σε μελέτες κάτι που έχουμε κάνει εμείς και μάλιστα προ καιρού. Η διενέργεια του κυνηγιού δεν αποφασίστηκε έτσι αυθαίρετα και μάλιστα όλα όσα έχουν υποσχεθεί από την πλευρά τους οι κυνηγοί τηρούνται απόλυτα. 

ΠΗΓΗ: ihunt.gr

Ακούστε τι είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 5.51FM


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...