Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Κόντρα κυνηγών-οικολόγων για τον Αμβρακικό

Αντιπαράθεση Συλλόγων κυνηγών με περιβαλλοντικές οργανώσεις άναψε για το ποιος «προστατεύει» τον Αμβρακικό. Σε ανακοίνωσή της η E΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου - Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας σημειώνουν τα εξής:

«Συνεχίζονται οι ανακρίβειες και η παραπληροφόρηση από τις γνωστές αντικυνηγετικές – περιβαλλοντικές οργανώσεις για τον Αμβρακικό. Στο Δελτίο Τύπου την 18η–1ου–2013 οι γνωστές αντικυνηγετικές – περιβαλλοντικές οργανώσεις συνεχίζουν να διαδίδουν ανακρίβειες και να αποδίδουν ανύπαρκτες ευθύνες στις Κυνηγετικές Οργανώσεις.

Κατηγορούν ότι «η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου αρνείται να συμβάλλει ουσιαστικά στην πάταξη της λαθροθηρίας, με την κατάλληλη ενεργοποίηση των Θηροφυλάκων της, εάν δεν επιτραπεί το κυνήγι στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου».

Απαντούμε η Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας : Ποτέ δεν εισηγηθήκαμε να επιτραπεί το κυνήγι στον πυρήνα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε όλες μας τις εισηγήσεις δεν υπάρχει τέτοια πρόταση! Η δε κινητοποίηση της Θηροφυλακής μας στον Αμβρακικό τις τελευταίες ημέρες είναι μεγάλη και αποτελεσματική με συνεχείς ελέγχους. Αποτέλεσμα; καμία παράβαση δεν διαπιστώθηκε. Αυτή είναι η αλήθεια»

ΠΗΓΗ: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...