Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάργηση της ειδικής άδειας για τα όπλα που βγαίνουν στο εξωτερικό για κυνήγι


Σε μια σπάνια προσπάθεια διευκόλυνσης των κυνηγών και των κατόχων κυνηγετικών όπλων αποφάσισαν να προχωρήσουν τα συναρμόδια υπουργεία της χώρας μας, απαλείφοντας ένα μέρος από τη γραφειοκρατία που έως τώρα αντιμετώπιζαν όσοι επιθυμούσαν να κυνηγήσουν σε χώρες του εξωτερικού, ειδικά εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Με τροποποίηση στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τα όπλα και τα πυρομαχικά, τα συναρμόδια υπουργεία καταργούν την υποχρέωση εφοδιασμού με ειδική άδεια για τα όπλα τους, όσους πηγαίνουν για κυνήγι στο εξωτερικό και θέλουν να τα πάρουν μαζί τους.

Οι ενδιαφερόμενοι κυνηγοί θα μπορούν πλέον να εξάγουν και να επανεισάγουν ελεύθερα μέχρι δύο όπλα και 800 φυσίγγια, αποκλειστικά και μόνο βέβαια για να ασκήσουν την κυνηγετική τους δραστηριότητα σε άλλες χώρες.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε για να αρθεί ένα τεράστιο γραφειοκρατικό πρόβλημα και να αποσυμφωρηθούν οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες που ήταν επιφορτισμένες με την έκδοση αυτών των ειδικών αδειών, για όπλα που Έλληνες κυνηγοί χρησιμοποιούσαν για κυνήγι στο εξωτερικό.

Υπολογίστηκε μάλιστα ότι κάθε χρόνο εκδίδονταν στη χώρα μας περισσότερες από 4.000 τέτοιες άδειες, για κυνηγετικές ΄΄εκδρομές΄΄ εκτός χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

ΠΗΓΗ: diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...