Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Νεκρό εκβράστηκε δελφίνι στην παραλία της Κορωνησίας


Το τρίτο από την αρχή της χρονιάς στον Αμβρακικό

Στην παραλία της Κορωνησίας, περίπου 300 μέτρα απ’ τον οικισμό, εκβράστηκε νεκρό ένα νεαρό δελφίνι. Το δελφίνι βρήκαν το πρωί της Πέμπτης 4/8/2011, λουόμενοι της περιοχής οι οποίοι και ειδοποίησαν το Δήμο Αρταίων για την περισυλλογή του. Στην περιοχή μετέβη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεόδωρος Γκούβας μαζί με υπάλληλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, φροντίζοντας για την άμεση απομάκρυνση του δελφινιού ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα για τους λουόμενους από δυσοσμία κλπ, αφού το δελφίνι ήταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Στο σημείο μετέβη και το προσωπικό του φορέα διαχείρισης υγροτόπων Αμβρακικού το οποίο κατέγραψε το γεγονός. Σύμφωνα με τον κ. Σπύρο Κώνστα, ιχθυολόγο του φορέα διαχείρισης που έκανε αυτοψία, το δελφίνι, το οποίο είχε μήκος περίπου 1.90 μέτρα, θα πρέπει να έπεσε στα δίχτυα των ψαράδων και πνίγηκε. Πάνω του βρέθηκαν ίχνη από δίχτυα καθώς και μία τριχιά που είχε τυλιχθεί γύρω από το ράμφος του, πιθανόν στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί.

Ο κ. Κώνστας ανέφερε ότι είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και πως δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια κακοποίησης. Να σημειωθεί πάντως ότι είναι το τρίτο δελφίνι το οποίο εντοπίζεται νεκρό στον Αμβρακικό από την αρχή της χρονιάς.

ΠΗΓΗ:
ΗΧΩΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...