Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Αρχαιρεσίες στο Φιλοζωικό Σύλλογο Άρτας - Πρόεδρος η Μαρία Τζουβάρα.


Στόχος η προστασία των αδέσποτων και η βελτίωση των συνθηκών ζωής για τους κατοίκους της πόλης

Μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 3/6/2011, συγκροτήθηκε την Τετάρτη σε Σώμα το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Φιλοζωικού Συλλόγου Άρτας ως εξής: Πρόεδρος Μαρία Τζουβάρα, Αντιπρόεδρος Αντώνης Κολιάτσος, Γεν. Γραμματέας Θάλεια Τσιαμπούλα, Αναπληρώτρια Γεν. Γραμματέας Χρύσα Δημοπούλου, Ταμίας Αφροδίτη Γκανιάτσα. Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ, τα μέλη του νεοσύστατου Φιλοζωικού Συλλόγου Άρτας είχαν την πρώτη τους συγκέντρωση από την οποία προέκυψε και το πρώτο 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Όπως δήλωσε εκ μέρους του συλλόγου η Μαρία Τζουβάρα η οποία ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες μαζί και με κάποιους άλλους συμπολίτες μας αυτή την προσπάθεια, στόχος είναι η προστασία των αδέσποτων και η βελτίωση των συνθηκών ζωής για τους κατοίκους της πόλης.
Γι’ αυτό το λόγο ο Σύλλογος θα συνεργαστεί με το Δήμο ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Στις άμεσες επιδιώξεις του συλλόγου είναι η εξεύρεση ενός χώρου που θα λειτουργήσει ως καταφύγιο και τόπος φιλοξενίας για τα αδέσποτα – κυρίως σκυλιά – όπου θα τους παρέχεται η κατάλληλη φροντίδα.

Μ. Τζουβάρα: «Στόχος μας η βελτίωση των συνθηκών για όλους»
Η κυρία Τζουβάρα ανέφερε σε δηλώσεις της: «Ήθελα να συνεργαστούμε (με το Δήμο) έτσι ώστε να τηρηθούν οι νόμοι και να βελτιωθούν οι συνθήκες και για τα αδέσποτα αλλά και για τους κατοίκους της πόλης. Οι συνθήκες μερικές φορές έχουνε γίνει ανυπόφορες.
Προσπαθούμε λοιπόν να βελτιώσουμε τις συνθήκες για όλους. Θα πρέπει να βοηθήσουμε το Δήμο στο δύσκολο έργο του το οποίο είναι να φτάσουμε κάποια στιγμή το βιοτικό επίπεδο που έχουν άλλες χώρες. Δηλαδή να μην υπάρχουν παντού αδέσποτα με άσχημες συνέπειες για τον κόσμο. Να μπορέσουμε να κάνουμε ένα είδος ασύλου στο οποίο να φιλοξενούνται προσωρινά, να θεραπεύονται εάν είναι άρρωστα τα ζώα ή χτυπημένα ή έχουν κακοποιηθεί, να μειωθεί ο αριθμός των κακοποιημένων γιατί έχουμε πάρα πολλά περιστατικά κακοποίησης ή θανάτωσης ζώων, κάτι που είναι αντίθετο στο νόμο. Γενικά να βελτιώσουμε το επίπεδο όλων μας.
Ακούσαμε κάποια έκκληση που είχε γίνει από την πρώην Αντιδήμαρχο σε ραδιόφωνο και μαζευτήκαμε κάποιοι άνθρωποι που τους ενδιαφέρουν τα ζώα σε πρώτο βαθμό και είπαμε να βοηθήσουμε. Από κει και ύστερα είναι δύσκολα τα πράγματα. Ξέρουμε ότι υπάρχει μια οικονομική κρίση αλλά πιστεύουμε ότι με την ανάλογη θέληση και προσπάθεια μπορούν να γίνουν κάποια καλά βήματα.
Μιλήσαμε και με την καινούργια Δημοτική Αρχή και μας είπε ότι ενδιαφέρεται για τη δημιουργία κάποιου καταφυγίου στο οποίο να μπορέσουν να φιλοξενηθούν τα αδέσποτα σκυλιά σε πρώτη φάση ίσως και κάποια άλλα ζώα μικρά και να μπορέσουν να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες γα την μετέπειτα υιοθέτησή τους από κάποιους φιλόζωους είτε στο νομό μας είτε σε άλλους νομούς ακόμα και απ’ το εξωτερικό».

Απάνθρωπη συμπεριφορά
Η κυρία Τζουβάρα αναφέρθηκε και στη νομοθεσία που υπάρχει γύρω από τα ζώα η οποία όμως δεν τηρείται ή σε άλλες περιπτώσεις είναι πολύ επιεικής και δυστυχώς σε ορισμένες περιπτώσεις η συμπεριφορά του ανθρώπου απέναντι στα τετράποδα είναι τραγική. «Ζούμε στην επαρχία και όλοι γνωρίζετε ότι πάρα πολλοί έχουν κατοικίδια τα οποία τα αφήνουν ανεξέλεγκτα να αναπαράγονται και η εύκολη λύση είναι ο πνιγμός ή η θανάτωση με οποιονδήποτε τρόπο των μικρών τους. Αυτό πιστεύω ότι ανήκει στον προηγούμενο αιώνα τουλάχιστον» ανέφερε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα η κυρία Τζουβάρα.

Η ανθρωπιά σε περίοδο κρίσης
Η περίοδος που ξεκινάει να δραστηριοποιείται ο νεοσύστατος σύλλογος είναι μία περίοδος που επισκιάζεται από την βαθιά οικονομική κρίση. Αυτό, ωστόσο, δεν εμποδίζει τα μέλη του στο να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα και μάλιστα έχουν συγκεκριμένη σκέψη και άποψη για τα πράγματα την οποία διατύπωσε η κυρία Τζουβάρα τονίζοντας: «Δηλαδή επειδή πεινάμε δεν υπάρχει ανθρωπιά; Αυτό σημαίνει; Εγώ το βλέπω ότι σε όλους τους τομείς υπάρχει αυτό το πρόβλημα που λέτε. Το να δώσεις λίγο χρόνο εθελοντικά για κάποιο σκοπό που αξίζει δεν πρέπει να γίνεται; Δεν πρέπει να δώσουμε και στα παιδιά μας κάποιες σκέψεις για το μέλλον;».
Η ζωή συνεχίζεται λοιπόν «και πιστεύω με καλύτερους ρυθμούς γιατί τώρα πρέπει να δείξουμε την ανθρωπιά μας» όπως τόνισε η κυρία Τζουβάρα.

Δείγμα πολιτισμού
Το μήνυμα που θέλει να στείλει η κυρία Τζουβάρα είναι «αν αγαπάμε τα ζώα αγαπάμε και τον άνθρωπο και αυτό είναι δείγμα πολιτισμού». Η πρόσκληση για συμμετοχή περισσότερων μελών στο σύλλογο είναι ανοιχτή.
Μάλιστα προγραμματίζεται ήδη η επόμενη Γενική Συνέλευση η οποία θα γίνει εντός των επόμενων ημερών για την προσέλκυση και νέων μελών και στην οποία θα τεθούν και οι στόχοι του Συλλόγου.

ΠΗΓΗ: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...