Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Στερνό αντίο στο δάσκαλο Δημήτρη Ζαρλαχά, πρώην Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας.


Το τελευταίο αντίο είπε η οικογένειά του, οι συγγενείς και φίλοι του Δημήτρη Ζαρλαχά, τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011 στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, το Παλαιοκάτουνο της Άρτας. ΄΄Έφυγε΄΄ σκορπώντας θλίψη και πόνο στους οικείους του και όλους εμάς που τον γνωρίσαμε, τον ζήσαμε και τον εκτιμήσαμε. Πράος και ήρεμος άνθρωπος που πάνω από όλα, σου ενέπνεε το σεβασμό και γι’ αυτό όλοι μας πάντοτε τον αποκαλούσαμε «δάσκαλε». 
Ο Δημήτρης Ζαρλαχάς γεννήθηκε στο Παλαιοκάτουνο το 1938, τα δύσκολα εκείνα χρόνια τέλειωσε το Γυμνάσιο στην Άρτα και στη συνέχεια την Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ιωαννίνων, υπηρέτησε σε σχολεία  διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, Αμαλιάδα, Άγραφα κ.λ.π. και του Νομού Άρτας στην ορεινή και πεδινή Αγ. Χαράλαμπος Αθαμανίου, Κλειστό, Πολύδροσο, Αγ. Ανάργυροι κ.λ.π. και τα τελευταία χρόνια στην Άρτα.
Παντού δημιουργούσε με ευκολία γνωριμίες, παρέες, φιλίες και φυσικά με τους κυνηγούς, αφού η μεγάλη του αδυναμία ήταν το κυνήγι και ειδικά το κυνήγι του αγριογούρουνου, ακόμη και φέτος ήταν στα κυνηγοτόπια μέχρι την τελευταία ημέρα, παρόλα τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο χρόνο.       
 Έδειχνε δυνατός και παίρναμε και εμείς θάρρος και δύναμη κάθε φορά που τον βλέπαμε και φυσικά γι’ αυτό είχαμε πάντα την κρυφή ελπίδα, ότι θα το ξεπεράσει…..
Ο Δημήτρης Ζαρλαχάς πέρασε από διάφορα αξιώματα του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας, Μέλος, Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος τη διετία 1985 – 87, μέλος επίσης του Δ.Σ της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου τη διετία 2003-05. Όλα τα χρόνια όμως  ήταν πολύ κοντά στα δρώμενα του Συλλόγου με ενεργή συμμετοχή στις συζητήσεις και συνελεύσεις με προβληματισμό και άποψη για τα κυνηγετικά θέματα.
Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και όλοι οι φίλοι κυνηγοί εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Μαρίνα, τις κόρες του Βιβή και Κική και στον αδελφό του Θανάση που σε όλη τους την ζωή πορεύτηκαν αχώριστοι και αγαπημένοι.
Καλό ταξίδι δάσκαλε………….. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...