Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ούτε ο Πρόεδρος θα καταλάβει!


Είναι πράγματι εντυπωσιακός ο τρόπος που το υπουργείο Περιβάλλοντος συνεχίζει να... ιδρύει στα χαρτιά «προστατευόμενες περιοχές» σε κάθε γωνιά της χώρας, σε μια άσκηση δημοσιών σχέσεων με την υπόλοιπη κοινωνία που ωθείται να πιστέψει ότι τα προβλήματα της φύσης στη χώρα μας λύνονται σιγά - σιγά από το χαλκέντερο υπουργείο.
Τελευταίο «κρούσμα» η θεωρητικά προστατευόμενη περιοχή της Παμβώτιδας που καταλαμβάνει... τον μισό περίπου νομό Ιωαννίνων, αλλά ουδείς πια μπορεί να καταλάβει τι απαγορεύεται, τι επιτρέπεται και πού ακριβώς!
Είναι σχεδόν σίγουρο πως ούτε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας -στον οποίο κάποια στιγμή θα φτάσει προς υπογραφή το Προεδρικό Διάταγμα- θα καταλάβει, κι ας ξέρει τον νομό σπιθαμή προς σπιθαμή.
Μια ακατάσχετη φλυαρία που ποτέ δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη, είναι το σχέδιο που κατάρτισε το ΥΠ.Ε.ΚΑ.
Και πώς να εφαρμοστεί το γραπτό «ευχολόγιο» της κ. Μπιρμπίλη, όταν η ήδη «σμπαραλιασμένη» δασική υπηρεσία... συρρικνώνεται κι άλλο λόγω «Καλλικράτη»;
Καλά, η κ. Μπιρμπίλη δεν ήξερε πως όταν αυτή συνέτασσε το σχέδιο για την Παμβώτιδα, ένα άλλο Προεδρικό Διάταγμα των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας, μείωνε κατά 50% τις οργανικές θέσεις των δασικών υπαλλήλων σε όλη τη χώρα;
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, οι θέσεις Δασολόγων μειώνονται κατά 41%, οι θέσεις Δασοπόνων κατά 48%, και οι θέσεις Δασοφυλάκων κατά 53%.
Στην περιφέρεια της Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, οι θέσεις Δασολόγων μειώνονται κατά 49%, ενώ Δασοπόνοι και Δασοφύλακες... κατά 75%!
Επ' αυτού έχει να κάνει καμιά παρέμβαση η κ. Μπιρμπίλη, ή πιστεύει ότι τον... «χαρτοπόλεμο» π.χ. για «προστατευόμενο» Υμηττό αρκεί για να τον εφαρμόσει ο... ένας(!) υπάλληλος που προβλέπεται για το νεοσύστατο δασαρχείο Υμηττού...

ΠΗΓΗ: diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...