Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΝΕΚΡΑ ΤΑ ΓΙΟΥΡΑ ΤΟΥ Σ. ΚΑΒΑΘΟΥΛΗ


ΦΡΙΚΗ Μαρτυρικός θάνατος κυνηγόσκυλων ύστερα από ληστεία

Έναν αργό και μαρτυρικό θάνατο επιφύλαξε τελικά η μοίρα για τα πέντε κυνηγόσκυλα του γνωστού αρθρογράφου Στάθη Καβαθούλη, τα οποία είχαν ΄΄απαχθεί΄΄ με? κινηματογραφικό τρόπο τον περασμένο Μάρτη από ένοπλους ληστές στην περιοχή της Βοιωτίας.
Ληστές τραπεζών είχαν δια της βίας ΄΄απαλλοτριώσει΄΄ το αυτοκίνητο του Σ. Καβαθούλη προκειμένου να ξεφύγουν από την καταδίωξη της αστυνομίας, μόνο που στην κλειστή καρότσα του Nissan Navara εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν και τα πέντε σκυλιά του, ράτσας Γιούρα!
Γύρω στους 8 μήνες μετά, το εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε τυχαία τις προηγούμενες μέρες, αλλά για τα πέντε κυνηγόσκυλα ήταν πολύ αργά?
Εγκλωβισμένα στην καρότσα είχαν βρει έναν αργό και μαρτυρικό θάνατο από δίψα, πείνα και ασφυξία, αφού οι ΄΄απαγωγείς΄΄ τους δεν άνοιξαν τουλάχιστον τις πόρτες για να τα απελευθερώσουν όταν εγκατέλειψαν το Navara σε απομονωμένη περιοχή.
Στις 26 του περασμένου Μάρτη , ο Σ. Καβαθούλης και τα κυνηγόσκυλα του συνάντησαν την ΄΄κακιά στιγμή΄΄ στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου, λίγο έξω από τη Λιβαδειά, καθώς γύριζαν από ΄΄εκπαιδευτικό΄΄.
Ληστές Αλβανικής καταγωγής είχαν μόλις διαπράξει διπλή ληστεία στα υποκαταστήματα της Εθνικής και της Αγροτικής τράπεζας στη Μαλεσίνα, και καταδιώκονταν από την αστυνομία?
Το ένα λάστιχο του αυτοκινήτου τους είχε σκάσει κατά την καταδίωξη, οπότε στον Αγ. Δημήτριο που διασταυρώθηκαν με το Νissan του Καβαθούλη, υποχρέωσαν με την απειλή των όπλων τον οδηγό να βγει έξω και διέφυγαν με αυτό.
Για εβδομάδες μετά ο Στάθης και ομάδες φίλων του έψαχναν το αυτοκίνητο και τα σκυλιά στους ορεινούς όγκους και στις αγροτικές περιοχές της Βοιωτίας, χωρίς να καταφέρουν να το εντοπίσουν.
Λίγες μέρες πριν όμως, τα τσοπανόσκυλα ενός βοσκού βρήκαν το Navara επιμελώς κρυμμένο πίσω από πουρνάρια στη θέση Καμάρι, και άρχισαν να γαβγίζουν.
Ο γιος του βοσκού ? κυνηγός και ο ίδιος ? ήξερε το περιστατικό και κατάλαβε περί τίνος πρόκειται, αλλά για τα 5 Γιούρα ήταν πια πολύ αργά?. Βρέθηκαν σε αποσύνθεση μέσα στην κούτα τους στην καρότσα, αφού οι ληστές δεν τα απελευθέρωσαν τουλάχιστον πριν φύγουν!
Η τραγική ειρωνεία ήταν πως το αυτοκίνητο βρέθηκε κρυμμένο μόλις 10 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που είχε κλαπεί, ενώ ο Σ. Καβαθούλης και οι φίλοι του είχαν φτάσει δυο φορές κοντά στο σημείο όταν έψαχναν, αλλά δεν είχαν μπορέσει να το διακρίνουν πίσω από την πυκνή βλάστηση?

ΠΗΓΗ: diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...