Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Το παρατηρητήριο της Ράμιας κόσμημα για την περιοχή


Η αρχοντιά της Ηπειρώτικης πέτρας με το μεράκι του Ηπειρώτη μάστορα

Πριν από λίγο καιρό ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας κατασκεύασε ένα πανέμορφο κτίσμα με βρύση στη Διασέλα Ράμιας. Το παρατηρητήριο – πυροφυλάκειο θα καλύπτει τις ανάγκες θηροφύλαξης και πυρασφάλειας της περιοχής καθότι βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο (διασταύρωση δρόμων Καταρράκτη- Κυψέλης- Ράμιας), αλλά και ένα σημείο με μεγάλη ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση.
Όμως στη διάθεση είναι και του καθενός που θέλει να απολαύσει την ομορφιά των Τζουμέρκων να περάσει λίγες ώρες ξέγνοιαστα, αλλά και προσφέρει καταφύγιο σε όποιον βρεθεί σε ανάγκη λόγω κάποιου έκτακτου περιστατικού.
Εκείνο βεβαίως που θα παρατηρήσει κανείς είναι ότι δεν πρόκειται για ένα απλό προσωρινό κτίσμα, αλλά για ένα κτίσμα πέτρινο και αθάνατο, που δένει απόλυτα και αρμονικά με το περιβάλλον και το χαρακτήρα της περιοχής, κτίσματα τέτοια που μόνο οι Ηπειρώτες και μεταξύ αυτών και οι Τζουμερκιώτες μάστοροι έδωσαν στο παρελθόν και ευτυχώς ακόμη και σήμερα έστω και λιγοστοί δουλεύουν την πέτρα.
Όπως και στην προκειμένη περίπτωση η αρχοντιά της Ηπειρώτικης πέτρας έδεσε με το μεράκι του Ηπειρώτη μάστορα.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας ευχαριστεί το Δήμο Αγνάντων, το Δήμαρχο κ. Χασιάκο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την ομόφωνη παραχώρηση του χώρου που κατασκευάστηκε το κτίριο. Επίσης σημαντική ήταν η βοήθεια του Προέδρου του Παραρτήματος Αγνάντων του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας Ηλία Ζέρβα, ο οποίος ακούραστα πρόσφερε τις υπηρεσίες του για την κατασκευή του, το οποίο ολοκληρώθηκε σε σύντομο διάστημα και πολύ οικονομικά.            


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...