Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

«Οικολογικό» χρηματιστήριο!

Ολοένα και περισσότεροι φορείς της κοινωνίας αρχίζουν να αντιλαμβάνονται, να ενοχλούνται και να δυσφορούν, από το ιδιότυπο «αλισβερίσι» μεταξύ συγκεκριμένων περιβαλλοντικών ΜκΟ και του υπουργείου Περιβάλλοντος...
Και οι καταγγελτικές «φωνές» προέρχονται πλέον και μέσα από τον ίδιο τον χώρο των περιβαλλοντικών οργανώσεων, που όπως φαίνεται επικρατούν... δύο και τρεις «ταχύτητες» όσον αφορά την αντιμετώπισή τους από το υπουργείο.
Η γνωστή περιβαλλοντική οργάνωση «Αρχιπέλαγος» πάντως, υποδέχθηκε το πρόσφατο νομοσχέδιο της κ. Μπιρμπίλη για τη βιοιποικιλότητα, πιο «σκληρά» και από την ίδια την Κ.Σ.Ε.
-«Το σχέδιο νόμου προλειαίνει το έδαφος για νέα επιχειρηματικά deals στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής φύσης και περιχαρακώνει την αυλή και τους αυλικούς του σύγχρονου οικολογικού χρηματιστηρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της οργάνωσης.
Αν και οι «αυλικοί» δεν κατονομάζονται, το Αρχιπέλαγος τους φωτογραφίζει επαρκώς:
-«Πώς είναι δυνατόν να συμμετέχουν εκπρόσωποι ΜκΟ σε μια Επιτροπή που αποφασίζει για χρηματοδοτήσεις προγραμμάτων, όταν οι ίδιες ΜκΟ είναι δικαιούχοι των πόρων που διατίθενται για περιβαλλοντικές δράσεις και προγράμματα» αναρωτιέται ευλόγως το «Αρχιπέλαγος».
Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν;

ΠΗΓΗ: www.diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...