Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Επίθεση λαθροκυνηγών σε θηροφύλακα.

Επίθεση από τέσσερα άτομα που έκαναν λαθροθηρία δέχθηκαν προχθές τα μεσάνυχτα ένας θηροφύλακας και δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του κυνηγετικού συλλόγου Πύργου στο Πεύκη του Δήμου Ωλένης κατά την διάρκεια περιπολίας για τον εντοπισμό κρουσμάτων παράνομου κυνηγιού.
Μετά την μήνυση που υπεβλήθη από το Κυνηγετικό Σύλλογο Πύργου συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του δικύκλου που φέρεται να είναι ο ένας από τους τέσσερις δράστες που υποστηρίζει ο θηροφύλακας και τα δύο μέλη του Δ.Σ ότι τους επιτέθηκαν.
Ήταν λίγο μετά τις 12:30 προχθές τα μεσάνυχτα όταν οι τρεις άντρες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο της θηροφυλακής εντόπισαν σε δασική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Ωλένης ένα μηχανάκι με δύο άνδρες όπου ο ένας κρατούσε κυνηγετικό όπλο και επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο.
Κατέβηκαν από το ιχ και πλησίασαν για να ζητήσουν τα χαρτιά των επιβαινόντων στο μηχανάκι. Μόλις τους αντελήφθησαν ο ένας πήδησε από το δίκυκλο και εξαφανίστηκε.
«Ο άλλος έστρεψε το όπλο κατά του θηροφύλακα και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που τον συνόδευαν και τους απείλησε. Ξαφνικά εμφανίστηκε και δεύτερο μηχανάκι με τρία άτομα όπου το ένα ήταν αυτό που είχε πηδήσει από αυτό που επέβαινε και ο «κυνηγός» που είχε το όπλο και άρχισαν να τους χτυπούν με ξύλα που κρατούσαν στο χέρι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τα δύο μέλη του Δ.Σ σοβαρά», τόνισε ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Πύργου κ Νίκος Γαρουφαλής.
Στην συνέχεια μεταφέρθηκαν οι δύο τραυματίες στο νοσοκομείο του Πύργου όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ στον έναν τοποθετήθηκε νάρθηκας. Ο ένας από τους δράστες που συνελήφθη χθες το πρωί από άνδρες του Α.Τ Πελοπίου θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πύργου.
Κινδυνεύει η ζωή μας…
Δεν είναι το πρώτο κρούσμα επίθεσης σε θηροφύλακες ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τα ξημερώματα της 6ης Σεπτεμβρίου του 2009 που ο θηροφύλακας Θεόδωρος Παπασπυρόπουλος έπεφτε νεκρός από τα πυρά λαθροκηνυγού σε αγροτική περιοχή του Περιστερίου.
«Κινδυνεύει η ζωή μας καθώς και των θηροφυλάκων που έχουν αναλάβει να περιφρορούν το περιβάλλον και το κυνήγι. Η λαθροθηρία μπορεί να γίνεται και από ανθρώπους που κάνουν εμπορία λαγού και κάποιους που εκμεταλλευόμενοι το κενό της πολιτείας και της δασικής υπηρεσίας λόγω έλλειψης προσωπικού και των μειωμένων ελέγχων από την Αστυνομία.
Παίρνουν ένα κυνηγετικό όπλο και βγαίνουν για να κάνουν το κέφι τους να σκοτώσουν ένα λαγό για να τον φάνε. Όταν έρχεται όμως εκείνη η δύσκολη ώρα που ο θηροφύλακας μέσα σε δασική περιοχή άοπλος για να κάνει τον έλεγχο έγκειται στη ισορροπία της στιγμής για να μην έχουμε κάποια συμπλοκή που θα οδηγήσει σε τραγικό αποτέλεσμα.
Και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον θηροφύλακα και τα δύο μέλη του Δ.Σ για την ψυχραιμία με την οποία αντέδρασαν στο περιστατικό και τράπηκαν σε φυγή μετά την επίθεση που δέχθηκαν. Περιμένουμε τώρα την δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει για την προστασία της ζωής των θηροφυλάκων», τόνισε ο κ Γαρουφαλής.
«Όσο οι θηροφύλακες όσο και τα μέλη του Δ.Σ είμαστε πολύ αγανακτισμένοι από την συμπεριφορά ευτυχώς μεμονομένων ατόμων σαν και αυτή που βίωσαν προχθές το βράδυ τα μέλη του κυνηγετικού συλλόγου και ο θηροφύλακας. Εμείς το καταδικάζουμε και με την βοήθεια αστυνομίας και δασαρχείο θα έχουμε ποιο αποτελεσματική παρέμβαση σε τέτοιες περιπτώσεις.
Είμαστε δίπλα σε όλους τους θηροφύλακες και θεωρώ ότι ίσως δεν αρέσει σε πάρα πολλούς η πίεση που δέχονται με τις συχνές περιπολίες από την στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση. Δεν θα μας πτοήσουν όμως ούτε οι ξυλοδαρμοί αυτού του τύπου. Ο τραμπουκισμός κατά κάποιο τρόπο», τόνισε ο Γραμματέας του κυνηγετικού συλλόγου κ Βασίλης Δημόπουλος

ΠΗΓΗ: www.patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...