Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Κυνηγοί "συνέλαβαν" λαθροθήρες σε χιονισμένο λαγότοπο.


Κυνηγοί «συνέλαβαν» λαθροθήρες που κυνηγούσαν λαγούς σε έναν χιονισμένο λαγότοπο στη θέση Ξηροβούνι, στα όρια των Νομών Ιωαννίνων-Aρτας. Πληροφορίες που έφτασαν στην Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου έκαναν λόγο για λαθροθήρες, οι οποίοι αποδεκατίζουν τους λαγούς σε μια πλαγιά βουνού που έχει καλυφθεί από χιόνι. Μέλη της Ομοσπονδίας έστησαν καρτέρι στην περιοχή και έπιασαν επ’ αυτοφώρω δύο λαθροθήρες, ο ένας μάλιστα δεν είχε άδεια κυνηγίου. Στη συνέχεια τους παρέδωσαν σε θηροφύλακες που είχαν ειδοποιηθεί, ενώ ο λαγός που κατασχέθηκε... πουλήθηκε σε δημοπρασία και τα έσοδα αποδόθηκαν στο Δημόσιο.
«Πρέπει να απομονώσουμε τους λαθροθήρες γιατί αμαυρώνουν όλους εμάς που αγαπάμε το κυνήγι, προστατεύουμε τη φύση και την εμπλουτίζουμε με θηράματα», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Ε’ ΚΟΗ, Παναγιώτης Σκαμαντζούρας.
Οι δύο λαθροθήρες ακολούθησαν τα ίχνη του λαγού στο χιόνι και τον πυροβόλησαν όταν αυτός βρήκε ένα μέρος να φωλιάσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κυνήγι του λαγού επιτρέπεται αυτή την περίοδο, όχι όμως σε περιοχές που έχει χιονίσει και στον συγκεκριμένο λαγότοπο, που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα 30 εκατοστά.
«Το κυνήγι έχει κανόνες και οι 25.000 κυνηγοί στη πλειονότητά τους τους τηρούν πιστά. Οσοι όμως κυνηγούν χωρίς να ακολουθούν αυτούς τους κανόνες, πρέπει να αποβληθούν από την κυνηγετική οικογένεια, ενώ επιπλέον θα μας βρουν απέναντί τους. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν», μας είπε ο κ. Σκαμαντζούρας.

ΠΗΓΗ: "ΕΘΝΟΣ" 8-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...