Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

<<Το θέμα του κυνηγίου στον Αμβρακικό >>


«Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι αρμοδία για το αίτημα των κυνηγών της Άρτας»

Το Νέο Δ/κό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας από την ημέρα που ανέλαβε τη Διοίκηση του Συλλόγου στις 15 Απριλίου 2009 μια από τις άμεσες προτεραιότητες ήταν και το θέμα του Αμβρακικού και η αποκατάσταση της αδικίας των κυνηγών του κάμπου, ύστερα από τις ολοκληρωτικές απαγορεύσεις του κυνηγίου το 2008 σε ολόκληρη την περιφέρεια του Αμβρακικού.
Τα θέματα ως γνωστόν που σχετίζονταν με το Εθνικό Πάρκο άπτονταν της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, τώρα βεβαίως όλα τα θέματα κυνηγίου θα χειρίζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος αφού παίρνει τις αρμοδιότητες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Όλο λοιπόν το διάστημα και μέχρι τις 18 Αυγούστου 2009 που πραγματοποιήθηκε η τελευταία σύσκεψη για το θέμα αυτό ύστερα από πρόσκληση του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, οι επαφές του Δ/κού Συμβουλίου του Συλλόγου σε συνεργασία πάντοτε με την Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου ήταν συχνές και αδιάκοπες με όλους τους αρμοδίους φορείς του Νομού Άρτας.
Εκείνο βεβαίως που μας έκανε τότε να αισιοδοξούμε και να ευελπιστούμε σε μια δίκαιη λύση του κυνηγίου ήταν η ομόφωνη απόφαση της παραπάνω σύσκεψης για μια δίκαιη επίλυση των αιτημάτων του κυνηγετικού κόσμου.
Στη συνέχεια υπεβλήθη και πάλι πρόταση προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, με βάση βέβαια και τα ομόφωνα συμπεράσματα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε από το Φορέα Διαχείρισης, πρόταση που συντάχτηκε από το Δασολόγο της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου και αφορούσε την τροποποίηση του κυνηγίου στον Αμβρακικό.
Και ενώ όλοι μας περιμέναμε να εισακουστούν τα αιτήματά μας από τον τότε Υφυπουργό Περιβάλλοντος ακριβώς το ίδιο διάστημα προέκυψε η προκήρυξη των Βουλευτικών Εκλογών της 4ης Οκτωβρίου και η υπόθεση έμεινε σε εκκρεμότητα.
Μετά τις εκλογές και τις γνωστές αλλαγές που έγιναν η νέα ηγεσία πλέον του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (όπως ήδη έχει μετονομαστεί) είναι αρμοδία για να κρίνει και το δικό μας αίτημα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κρίνει δίκαια και αμερόληπτα.
Αρμόδιος για τα θέματα κυνηγίου πιθανόν να αναλάβει ο νέος υφυπουργός κ. Θάνος Μωραϊτης, ο οποίος καθώς λέγεται θα αναλάβει και την πολιτική ευθύνη για τα δάση και το κυνήγι.


Άρθρο της εφημερίδας του Κ.Σ. Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...