Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Φόλες στο Κάτω Αθαμάνιο και στο περιαστικό δάσος της Άρτας

 Άφωνοι έμειναν οι συνάδελφοι κυνηγοί από την εικόνα που αντίκρισαν όταν μετέβησαν για κυνήγι στην περιοχή «Άγιος Χαράλαμπος» του Κάτω Αθαμανίου την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009. Διάσπαρτη η περιοχή με δηλητηριασμένες σαρδέλες! Στόχος καθαρός τα κυνηγόσκυλα αφού οι φόλες τοποθετήθηκαν ενόψει του κυνηγίου της Τετάρτης.
Ντροπή και αίσχος! Θλιβερά και δυσάρεστα γεγονότα που δυστυχώς διαδραματίζονται για άλλη μια φορά και μάλιστα εν έτη 2009 στον τόπο μας και όχι μόνο!
Οι συνάδελφοι κυνηγοί φρόντισαν όσο μπορούσαν να περισυλλέξουν τα δολώματα και μας ενημέρωσαν αμέσως για το περιστατικό που μόνο λύπη και οργή μπορεί να προκαλέσει σε κάθε άνθρωπο. Πρέπει να σημειωθεί δε ότι οποιοδήποτε έντομο (μύγες κ.λ.π.) ακουμπούσε πάνω στις σαρδέλες θανατώνονταν ακαριαία. Αυτό δείχνει και το πόσο ισχυρό ήταν το δηλητήριο που χρησιμοποίησε ο δράστης ή οι δράστες.
Στη φωτό διακρίνονται οι δηλητηριασμένες σαρδέλες.
* Ενώ επίσης μια άκρως ανησυχητική και πολύ επικίνδυνη κατάσταση επικρατεί και στην περιοχή του περιαστικού δάσους της Άρτας με την τοποθέτηση δηλητηριασμένων δολωμάτων δυστυχώς κατ’ επανάληψη και μάλιστα λίγα μέτρα από το Νοσοκομείο.
Σ’ ένα χώρο που πολλοί συμπολίτες μας συνηθίζουν καθημερινά να περπατούν και να αθλούνται, σ’ ένα χώρο που μπορεί να κινηθεί αμέριμνα ένα παιδί ή ένα ζώο που μπορεί να έχει κάποιος στη βόλτα του.
Όπως συνέβη στη περίπτωση συναδέλφου που είχε στον πρωινό περίπατο την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 μαζί του το σκύλο του και ο θάνατος του σκύλου στην κυριολεξία ακαριαίος!
Εκείνο που και εδώ παρατηρήθηκε ήταν όσες μύγες είχαν καθίσει πάνω στα δηλητηριασμένα κρέατα είχαν μείνει επί τόπου, δυστυχώς αυτό παρατηρήθηκε εκ των υστέρων, όταν έγιναν αντιληπτά και τα δηλητηριασμένα κρέατα.
Και επαναλαμβάνουμε δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος ή κάποιοι σκορπούν δηλητήρια στο Δάσος της πόλη μας και μάλιστα σε κοντινή απόσταση και από το Νοσοκομείο! Έλεος πια!

ΠΗΓΗ: Άρθρο της εφημερίδας του Κ.Σ. Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...