Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ Ο Α. Αγγελέτος... βρυχάται ξανά!


Οπως έγκαιρα είχε προειδοποιήσει το «Εθνος - Κυνήγι», ολόκληρη η ρυθμιστική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη θήρα βρίσκεται ήδη υπό... δικαστική αίρεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά τη νέα προσφυγή του δικηγόρου Α. Αγγελέτου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Αγγελέτος ? ως... ισόβιος πρόεδρος της Ζωοφιλικής Οικολογικής Ενωσης Ελλάδας - επιχειρεί να απαγορεύσει το κυνήγι συνολικά στη χώρα, καταφεύγοντας στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο... Η τελευταία προσφυγή του ήταν μόλις πριν από δυο χρόνια, αλλά την τελευταία στιγμή απέσυρε την αίτηση ακυρώσεως που είχε υποβάλει, για λόγους που ποτέ δεν διευκρινίστηκαν πλήρως. Ωστόσο, και τότε το κυνήγι είχε σταματήσει για ένα 10ήμερο περίπου, μέχρις ότου ο τότε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης να εκδώσει μια νέα ρυθμιστική απόφαση, που ξεπερνούσε τον «σκόπελο» της προσωρινής διαταγής που είχε εκδώσει το ΣτΕ. Στη φύση, ο βρυχηθμός αποτελεί τις περισσότερες φορές για τα ζώα έναν τρόπο να δηλώσουν την παρουσία τους, ή να περιφρουρήσουν τον ζωτικό τους χώρο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον Α. Αγγελέτο! Τα ένδικα μέσα που χρησιμοποιεί από καιρού εις καιρό εναντίον του κυνηγίου με αλλεπάλληλες προσφυγές στο ΣτΕ, αποτελεί τον δικό του «βρυχηθμό» για να δηλώσει παρών.
Ο κ. Αγγελέτος - ως δικηγόρος - επιδιώκει μια θεαματική ενέργεια σε ένα «γήπεδο» που το ξέρει καλά, με σκοπό να ηρωοποιηθεί στο κοινό των αντικυνηγών και να πάρει ρεβάνς από τις άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις, που συνεχίζουν να τον αντιμετωπίζουν ως «ξένο σώμα». Γιατί η αλήθεια είναι πως ο πρόεδρος της Ζωοφιλικής Ενωσης Ελλάδας διάγει τα τελευταία χρόνια σε ένα καθεστώς... απομόνωσης από τις υπόλοιπες περιβαλλοντικές οργανώσεις, που ούτε λίγο ούτε πολύ τον θεωρούν ακραίο εκφραστή μιας «ζωολατρείας» με ανύπαρκτα ερείσματα στην επιστήμη της οικολογίας. Αν και ο κ. Αγγελέτος έχει καταθέσει αίτηση ακυρώσεως της ρυθμιστικής απόφασης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι αυτονόητο ότι το κύριο βάρος της νομικής αντίκρουσης πέφτει πλέον στις πλάτες της Κ.Σ.Ε. Μιας Κ.Σ.Ε. που έχει κάθε λόγο να αποτελέσει τον πιο κρίσιμο «διάδικο» της νομικής μάχης που θα επακολουθήσει, καθώς όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, οι κυνηγετικές οργανώσεις ελάχιστη εμπιστοσύνη μπορούν να έχουν στον τρόπο υπεράσπισης του κυνηγίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. Αυτή τη στιγμή υπάρχει, άλλωστε, μια «κάστα» υπαλλήλων στο υπουργείο, που όχι τη ρυθμιστική για το κυνήγι δεν πρόκειται να υπερασπιστούν, αλλά θα κάνουν και ό,τι είναι δυνατόν για να δικαιωθεί... ο κ. Αγγελέτος!
Γι’ αυτό η Συνομοσπονδία θα κάνει χρήση του εννόμου συμφέροντός της και θα παρέμβει ως διάδικος στη νομική εκδίκαση, με όλες τις επιστημονικές μελέτες, τις καταμετρήσεις και τις έρευνες επί του πεδίου που έχουν πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια οι επιστημονικοί συνεργάτες των κυνηγετικών οργανώσεων.

ΠΗΓΗ: www.diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...