Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΔΟΚΙΜΑΖΕ... ΦΥΣΙΓΓΙΑ

Συνέλαβαν 47χρονο για τη φωτιά στον Υμηττό

Ενας Ελληνας ηλικίας 47 χρόνων συνελήφθη χθες στη Ρόδο, κατηγορούμενος για την πυρκαγιά η οποία είχε εκδηλωθεί τη Δευτέρα στον Υμηττό.
Πρόκειται για ιδιοκτήτη καταστήματος με όπλα, ο οποίος, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, κατηγορείται για εμπρησμό σε δάσος με πρόθεση, τελεσθείσα από ιδιοτέλεια και για εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.
Ο συλληφθείς, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να παραδέχτηκε στους αστυνομικούς πως αυτός, τελικά, ευθύνεται για τη φωτιά.
Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν περίπου 5.000 στρέμματα, ενώ κινδύνευσαν άνθρωποι, δεδομένου ότι εκδηλώθηκε και επεκτάθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
Οπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς πήγαινε στην περιοχή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και δοκίμαζε διάφορα φυσίγγια. Κατά τη δοκιμή που πραγματοποίησε τη Δευτέρα, εξερράγη η φωτιά, η οποία, λόγω του ισχυρού ανέμου, επεκτάθηκε γρήγορα και κατέστρεψε τη μεγάλη δασική έκταση.
Κάτοικοι της περιοχής βεβαίωσαν, σε καταθέσεις τους, την παρουσία του συλληφθέντος στον χώρο εκδήλωσης της φωτιάς την περασμένη Δευτέρα και όπως είπαν, τον έβλεπαν συχνά στον Υμηττό να δοκιμάζει φυσίγγια.
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), η οποία είναι ειδική υπηρεσία του Π.Σ., υποβλήθηκε χθες στην Εισαγγελία Αθηνών και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του ιδιοκτήτη του οπλοπωλείου.

ΠΗΓΗ: www.diananews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...