Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ


Διαμαρτύρονται οι κυνηγοί της Άρτας, οι οποίοι αντιδρούν στην ολική απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την επικράτεια του Εθνικού Πάρκου Αμβρακικού, στα πλαίσια της ΚΥΑ που καθορίζει τις λεπτομέρειες για την κυνηγετική περίοδο 2008 – 2009.
Σε υπόμνημα διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άρτας προς τους βουλευτές του Νομού, τη Ν.Α. Άρτας, τους Δήμους Αρταίων, Αμβρακικού, Αράχθου, Κομποτίου και την Κοινότητα Κομμένου, καλεί τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν την απαγόρευση και να προβούν στις διορθωτικές κινήσεις που επιβάλλει ο ορθός λόγος και οι τεκμηριωμένες θέσεις της θηραματοπονίας και της αειφορικής διαχείρισης.
Καλεί επίσης τους βουλευτές του Νομού να πάρουν θέση απέναντι στο αίτημα των κυνηγών.
Το υπόμνημα υπογράφουν ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Άρτας «Η Άρτεμις» Λάμπρος Νάκης και ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Γ. Παππάς. «Δεν μπορεί οι κυνηγοί, οι μοναδικοί υπερασπιστές του Αμβρακικού Κόλπου, να είναι μια ζωή οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της ανικανότητας της Πολιτείας να ελέγχει τους πραγματικούς ενόχους. Δεν μπορεί μια Υπουργική Απόφαση να απενοχοποιεί κολοσσούς οικονομικών συμφερόντων και να καθιστά τιμωρητέους ανθρώπους που μια ζωή, ζούσαν σε αρμονία με το περιβάλλον του Αμβρακικού, όπως οι κυνηγοί, οι ψαράδες, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι...», αναφέρει το υπόμνημα.
Οι κυνηγοί κάνουν γνωστό ότι θα προβούν περαιτέρω σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να προκαλέσουν την ακύρωση της ΚΥΑ ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και ιδιαίτερα το σημείο εκείνο, που αφορά την αδικαιολόγητη και πλήρη απαγόρευση του κυνηγιού, δηλώνοντας ότι θα είναι σε ετοιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...