Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Με νέα... "όπλα" κατά της λαθροθηρίας,η Ε' Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου!!!

Η αδυναμία της πολιτείας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το κρίσιμο ζήτημα της φύλαξης της άγριας πανίδας και χλωρίδας μέσα από την οργάνωση και ενίσχυση των δασικών υπηρεσιών, οδήγησε την Ε' Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου αλλά και όλες τις κυνηγετικές ομοσπονδίες και οργανώσεις της χώρας στη δημιουργία δομών της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που λειτουργεί από το 1999 στην Ήπειρο, αλλά και σε ολόκληρη την χώρα με εξειδικευμένους θηροφύλακες, με σύγχρονα μέσα και κυρίως με αποτελεσματική δράση. 

Ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας αλλά και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού της θηροφυλακής, απαγορεύουν στους θηροφύλακες να οπλοφορούν, με αποτέλεσμα, όταν έρχονται αντιμέτωποι με επικίνδυνους κακοποιούς η μάχη που δίνουν με το οργανωμένο έγκλημα να είναι αποτελεσματική. Όμως από σήμερα οι θηροφύλακες είναι καλύτερα προστατευμένοι, καθώς μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά, τυχόν έκτακτα περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο και την ίδια τους τη ζωή, μιας και με ίδια έξοδα των
μελών τους, αγοράστηκαν και παραδόθηκαν προς χρήση δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, ως έκφραση ευχαριστιών, για την άμεση ανταπόκριση της Θηροφυλακής, όταν και όποτε χρειάστηκε. 

Ο Γενικός Γραμματέας της Ε’ ΚΟΗ Χαρ. Μπρέχας αναφέρθηκε στο ευρύ αντικείμενο των αρμοδιοτήτων του Σώματος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, αλλά και στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ειδικά στην περιοχή μας, τονίζοντας ιδιαίτερα, ότι: «Ένα μεγάλο μέρος του αντικειμένου τους και της γεωγραφικής περιφέρειας στην οποία δρουν, βρίσκεται στην ελληνοαλβανική μεθόριο και είναι πολλές οι περιπτώσεις που έρχονται αντιμέτωποι με επικίνδυνους κακοποιούς. Το κακό δεν αργεί να γίνει και γι’ αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τους δύο συλλόγους για την προσφορά τους που ενισχύει τα μέτρα προστασίας των θηροφυλάκων».

ΠΗΓΗ: epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...